Revolut karta na výběry v zahraničí zdarma – zkušenosti

Nedávno jsem si pořídil platební kartu Revolut, která slibuje výběry z bankomatů po celém světě zadarmo. Je tomu opravdu tak nebo je v něčem háček?

Platební karta Revolut nabízí službu, kterou ocení každý cestovatel či člověk, co občas absolvuje služební cesty do zahraničí. Společnost Revolut, kterou založili dva Ukrajinci v Londýně, nabízí výběry z bankomatů po světě bez poplatku. Společnost vydělává na směnných převodech měn.

Cena Revolut karty

Po stáhnutí velmi uživatelsky přívětivé aplikace a registraci je Vám nabídnuto doručení karty. To je zpoplatněno částkou 6 Euro. Je tedy nutné si kartu nejdříve nabít (třeba vaší platební kartou) a z kreditu potom objednat kartu Revolut od MasterCard, jenž do několika dnů přijde poštou. Dorazí Vám velmi vkusná papírová krabička, která se zajímavým způsobem otevírá s Revolut kartou uvnitř. Kartu je možno ihned používat.

Je to opravdu zadarmo?

Revolut se pyšní výběry z bankomatů zdarma, může se však lehce stát, že vám bankomat v zahraničí kartu nevezme. Proto samotná společnost doporučuje nainstalování aplikace Nearby od Mastercard, která na mapě zobrazí veškeré podporované bankomaty. Při výběru je ještě nutné si dát pozor a vždy zvolit, aby banka nekonvertovala peníze. Může se tak stát, že následně zaplatíte poplatek, který byste platit nemuseli. Toto má revolut nedomyšlené a proto doporučuji se při první cestě pouze na Revolut nespoléhat.

Jiná řešení

Při cestování mimo ČR je jistě nejlevnějším způsobem směněna Korun ve vaší lokální směnárně za Dolary, Eura či jinou měnu a s tou potom cestovat. Je také možno platit za služby a zboží v zahraničí přímo vaší platební kartou, avšak směnný kurz určuje vaše banka. Výběry hotovosti z bankomatů v cizině je zajisté nejdražší alternativa.

monzo

Kromě Revolutu existují i další služby, které jsou mně osobně sympatičtější. Problém je v tom, že při psaní tohoto článku své karty nezasílají do České Republiky. Jedná se o WeSwap, ale především Monzo. Právě na Monzo si brousím zuby a těším se, až ji vyzkouším.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *